Splošni pogoji uporabe spletnega mesta supercombe.si


Splošni pogoji uporabe določajo pravice in obveznosti lastnika spletnega mesta ter njegovih uporabnikov, način in pogoje uporabe vsebin ter funkcionalnosti na naslovu www.supercombe.si, kjer se uporabniki nahajajo. Superčombe d.o.o. (v nadaljevanju: lastnik spletnega mesta) naproša uporabnike spletne trgovine www.supercombe.si, da si splošne pogoje uporabe skrbno preberejo.

Z vstopom na www.supercombe.si uporabniki potrjujejo, da so s pogoji seznanjeni, z njimi soglašajo in jih njihove določbe zavezujejo. Splošni pogoji uporabe objavljeni na spletnem mestu www.supercombe.si veljajo za celotno spletno mesto www.supercombe.si. Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval, da bo spletno mesto delovalo nemoteno in da bo v primeru nedelovanja oz. izpada le-ta začel delovati v najkrajšem možnem času. Lastnik strani ne odgovarja za nedelovanje, če je le-ta posledica višje sile ali dejanj tretjega, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, se njegovim posledicam izogniti ali jih odstraniti. Lastnik strani si bo prizadeval, da bodo podatki objavljeni na spletnem mestu www.supercombe.si točni. Lastnik strani ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, hkrati pa si pridržuje pravico, da spreminja, dopolnjuje in posodablja funkcionalnost in vsebine na spletnem mestu.

Lastnik strani lahko pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnike zavezujoči z naslednjim dnem po objavi na spletnem mestu www.supercombe.si Lastnik se bo potrudil obvestiti vse uporabnike o spremembi splošnih pogojev.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Uporabniki lahko uporabljajo spletno mesto www.supercombe.si le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerihkoli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletnega mesta www.supercombe.si, razen v primeru pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.

Varovanje zasebnosti

Lastnik strani se zaveda, da sta zasebnost in varovanje osebnih podatkov zelo pomembni. Neprijavljeni uporabniki so med ogledom www.supercombe.si anonimni in nimajo dostopa do svojih osebnih podatkov, vendar pa lastnik strani sledi uporabi spletnega mesta tako anonimnih kot prijavljenih uporabnikov. Te podatke se uporablja zgolj z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta in le-ti ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Pri kreiranju uporabniškega računa na www.supercombe.si je potreben vpis vseh zahtevanih podatkov. Uporabnik je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov. Za dostop do svojih podatkov morajo uporabniki v sistemu prijave vnesti pravilno uporabniško ime in geslo. Za varovanje in upravljanje s temi podatki je lastnik strani zagotovil ustrezen nadzor. Lastnik strani bo ščitil zasebnost uporabnikov, podatke bo uporabljal v skladu z veljavno zakonodajo in Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vsi podatki uporabnikov so shranjeni v varovanih strežnikih v nadzorovanih objektih.

Piškotki

Spletno mesto uporablja samo piškotke nujno potrebne za delovanje spletne trgovine. Vse informacije shranjene v piškotkih bodo uporabljene v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Omejitev odgovornosti

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti lastnika spletnega mesta www.supercombe.si. Lastnik spletnega mesta ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto www.supercombe.si uporabljal v skladu s temi pogoji uporabe, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu.

Nezakonita ali prepovedana uporaba

Uporabnik ne sme poizkušati pridobiti si nepooblaščenega dostopa do spletnega mesta www.supercombe.si, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o kateremkoli drugem uporabniku.

Avtorske pravice

Te spletne strani vsebujejo materiale, ki so zaščiteni po avtorskem (copyright) pravu. Za te materiale Zavod Mačja hiša zadrži pravice reprodukcije ali redistribucije. Od vseh, ki reproducirajo ali redistribuirajo te informacije, se pričakuje, da spoštujejo pogoje in obveznosti, ki jih zahteva avtor oziroma nosilci avtorskih pravic. Zaščitene vsebine lahko citirajo in uporabljajo dobronamerno, kot dovoljujejo predpisi o avtorskih pravicah, ki splošno dovoljujejo uporabo za nekomercialne namene, kot so izobraževanje, učenje, raziskave, kritike, novice in poročanje.

Pravica do uporabe povratnih informacij in predlogov

Lastnik strani spodbuja posredovanje povratnih informacij in predlogov o storitvah in vsebinah spletnega mesta www.supercombe.si, saj to omogoča redne izboljšave storitev, namenjene uporabnikom, vendar se ima pravico odločiti ali bo posredovane informacije in predloge upošteval ali ne.

Zbiranje osebnih podatkov

Ob odprtju uporabniškega računa v spletnem mestu www.supercombe.si se od uporabnika zahtevajo določeni podatki, ki bodo shranjeni v njegovem uporabniškem računu, prav tako pa ta lahko vsebuje tudi podatke, katerih vnos ni obvezen in jih uporabnik vnese če to sam želi. Svoje podatke lahko ureja in spreminja s prijavo. Spletno mesto www.supercombe.si v podatkovno zbirko začasno beleži obstoječe vpise z namenom izboljšanja učinkovitosti in zanesljivosti delovanja. V trenutku odjave iz sistema enotne prijave ali po poteku veljavnosti uporabniške seje se ta podatek izbriše iz zbirke podatkov. Lastnik strani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov uporabljal za delovanje in vzdrževanje njihovega računa in omogočanje storitev spletnega mesta www.supercombe.si

E-novice

Uporabniki lahko v svojem uporabniškem računu izberejo prejemanje E-novic spletne trgovine Super Čombe. Prejemanje E-glasil je prostovoljno in se ga lahko kadarkoli prekine. Prejemanje E-gladsila lahko uporabniki urejajo v Moj račun > Osebni podatki.

PRITOŽBE IN SPORI

Lastnik strani poštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonski številki 040 938 063 in 040 810 707 ali po elektronski pošti na naslov trgovina@supercombe.si.  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Lastnik strani se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zato si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev sporov.

 

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Super Čombe so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Super Čombe je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Mačja hiša, d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Super Čombe, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila
V spletni trgovini Super Čombe ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

- plačilo po predračunu na naš TRR
- Online plačilo s karticama Visa in Mastercard
- plačilo po povzetju (z gotovino ali kartico, pri plačilu s kartico dostavljavec zaračuna provizijo v višini 1.42% naročila
- plačilo s finančno storitvijo PayPal
- plačilo v fizični trgovini ob prevzemu

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

 

Veljavnost ponudbe
Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Veljavnost akcijske ponudbe
Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

 

Postopek nakupa

Splošno

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. V besedilu, opisu, ceni in drugih besedilih na strani lahko pride do napak, za katere se vam v naprej opravičujemo in vam zagotavljamo, da jih bomo popravili v najkrajšem možnem času. Vse slike so kolikor se le da podobne dejanskemu izdelku, a popolna identičnost ni zagotovljena. V primeru kakršne koli napake, težave ali nejasnosti pri naročilu ali izvedbi naročila, se stranko nemudoma obvesti po e-pošti ali telefonu, odvisno od podatkov, ki jih je stranka posredovala. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Postopek

Spletna trgovina omogoča pregledovanje in izbiro izdelkov, pri čemer so kupcu v pomoč razdelitve po vrstah izdelkov in filtriranje. Vsakič, ko kupec doda izdelek v košarico, se mu pokaže trenutno stanje košarice, vsi dodani izdelki in skupen trenutni znesek ter možnost izbire nadaljevanja nakupovanja ali začetek postopka zaključka nakupa. Po končanem izboru izdelkov, lahko kupec s klikom na gumb »Na blagajno« prične s postopkom zaključevanja, ki poteka v štirih korakih: Pregled košarice, Izbira načina plačila in dostave, Pregled in potrditev naročila, Naročilo oddano. Kupec lahko na koraku Pregled košarice svoje naročilo ureja (odstrani izdelke, spremeni količine ali se vrne na nakupovanje in doda izdelke). Pred potrditvijo nakupa se lahko kupec na vseh korakih potrjevanja naročila vrne korak nazaj in uredi ali spremeni podatke in naročilo. Pred potrditvijo je kupcu na voljo pregled celotnega naročila z vsemi morebitnimi stroški, povezanimi z dostavo in načinom plačila.

Naročilo z obveznostjo plačila se potrdi s potrditvijo okenca ob besedilu "Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja podjetja" ter izbiro gumba »Potrdite nakup/naročilo.  

Po potrditvi ima naročilo naslednje statuse:

1. Naročilo sprejeto Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

3. Blago odpremljeno Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Naročila

Naročila, ki jih uporabniki oddajo na spletnem mestu www.supercombe.si, so shranjena na spletnem strežniku in so uporabnikom vedno dostopna s prijavo v uporabniški račun. Naročila in njihove statuse lahko uporabniki spremljajo v Moj račun > Naročila.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: trgovina@supercombe.si Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v štirinajstih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v štirinajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa (razen v primeru, da kupec v tem času še ni vrnil izdelka).

Garancija
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Dobavni rok
Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer 1 do 5 dni od datuma naročila.

Dostava
Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za Super Čombe spletno trgovino opravlja podjetje GLS.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.supercombe.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija
Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi lastnik strani ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

V skladu z veljavno zakonodajo lastnik strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je kupcem na voljo tukaj: 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES


Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti trgovina@supercombe.si ali po klasični pošti na naslov:
Trgovina Super Čombe
Bernekerjeva 43
1000 Ljubljana

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Preberite tudi: 

Pogoji plačil, dostav in vračil

 

Podatki o lastniku strani:

Mačja hiša, d.o.o.
Bernekerjeva ulica 43
1000 Ljubljana

 

Matična številka: 6241085000
Srg 2021/41369, Okrožno sodišče Ljubljana

Davčna številka: SI77122712 
Zavezanec za DDV: DA

 

TRR: SI56 0400 1004 9001 188, odprt pri NovaKBM

 

E-mail: trgovina@supercombe.si
GSM: 040 938 063

Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi z spletnim mestom www.supercombe.si je pristojno sodišče v Ljubljani.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih